Bölümümüz Öğretim Üyeleri ile Öğrenciler KOZMER’de Kendi Ürünlerini Üretti

Öğrenciler KOZMER’de Kendi Ürünlerini Üretti

Yerkesik'te bulunan Üniversitemize ait Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOZMER) Üretim Biriminde, ilköğretim öğrencilerine uygulamalı ve teorik kozmetik eğitimi verildi.
Türkiye’de üniversite bünyesinde açılan ilk Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi olan KOZMER, ilimizin endemik bitki ve çiçeklerinden kolonya, sıvı ve kalıp sabun, deterjan ve parfüm gibi hijyen ürünleri üretiyor.
Üniversitemiz bünyesinde Menteşe’nin Yerkesik Mahallesi’nde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile kurulan KOZMER ürettiği doğal sıvı sabun, kolonya, hijyenik ürünler ve deterjanlar ile bölge insanının da ilgi odağı oluyor.
Organik kozmetik üretimi ile Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı KOZMER’de aynı zamanda vatandaşlar ve öğrenciler için uygulamalı ve teorik eğitimler veriliyor.
Son olarak Yerkesik İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencilerine "Kozmetik Üretimi Hakkında Teorik Farkındalık Eğitimi" ve "Kolonya ve Sıvı Sabun Yapmakla İlgili Uygulamalı Eğitim" verildi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in de katılımıyla gerçekleşen eğitimlerde öğrenciler, kozmetik üretimi hakkında bilgilendirildi.
KOZMER Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir’in ve Müdür Yardımcısı Yaşar Demir’in verdiği eğitimlerde aynı zamanda öğrencilere sıvı sabun üretimi uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimin sonunda öğrencilere kendi ürettikleri ürünler hediye edildi.

 

Son Güncelleme Tarihi : 08.11.2021 10:03 Okunma Sayısı : 859

Son Haberler